Home | Veiling | Levensverhaal door Miastoria

Levensverhaal door Miastoria

MiaStoria betekent mijn verhaal.

Vooral oudere mensen kunnen vaak prachtige verhalen vertellen over hun leven en elk levensverhaal is bijzonder en uniek.

We doen het allemaal: terugdenken aan gebeurtenissen of ervaringen uit het verleden. We genieten na van mooie momenten en we proberen de minder positieve ervaringen een plek te geven. Omkijken naar het verleden is een natuurlijke en gezonde bezigheid. Hoe ouder je wordt, hoe rijker de bron van herinneringen waaruit je kunt putten.

De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor het schrijven van levensboeken. In deze boeken staat het leven van de verteller centraal en wordt de tekst aangevuld met foto’s. Het kan geschreven worden als herinneringsdocument, gebruikelijk is echter dat men het boek laat schrijven voor het nageslacht zodat de verhalen nooit verloren gaan. “We sterven pas als we niet meer herinnerd worden” schrijft auteur Marijke Hilhorst in haar boek. Een levensboek is een mooi tijdsdocument. Het vertelt de historie van een familielid en is een keten van herinnering, van mooie geluksmomenten, grote gebeurtenissen en verdrietige tijden. Alles wat een leven tot uw persoonlijke geschiedenis maakt. Voor meer informatie: www.miastoria.nl

© 2019 - Alle rechten voorbehouden